Om skolen:
Hørningskolen er en specialskole for elever med vidtgående behov i Skanderborg Kommune. Eleverne har mange forskellige diagnoser fra autismespektrumforstyrrelser og ADHD til forskellige syndromer (Downs, SMS mv.), og flere af skolens elever har fysisk handicap. Fælles for eleverne er, at de er udviklingshæmmede i let til svær/dyb grad.
Hørningskolen opstod i 2002 som specialklasserække under Bakkeskolen i Hørning. I 2005 blev Hørningskolen en selvstændig skole, som flyttede til den nuværende lokalitet i 2006. Skolen fik pga. stigende elevtal en tilbygning i 2010 og 2024.
Hørningskolen har kapacitet op til 60 elever fordelt på 11 klasser fra 0.-10. skoleår. Til hver klasse er knyttet en lærer, to pædagoger og en pædagogmedhjælper.
Hørningskolen er et helhedsorienteret tilbud med en skole-og fritidsdel. Skolens kerneopgave er at skabe de bedste lærings- og udviklingsforudsætningerne for eleverne. Lærere og pædagoger tilrettelægger i samarbejde med hinanden en meningsfuld hverdag for eleverne, som tager udgangspunkt i elevernes styrkeområder. På skolen kan eleverne færdes i et trygt, struktureret og anerkendende miljø, hvor der skabes både trivsel og læring. Hørningskolen er et fællesskab, hvor der tages højde for forskelligheder. Målet er, at eleverne vil opnå størst mulig forståelse for den verden de lever i, for at udvikle størst mulig selvstændighed og positiv identitet. Klar til livet er Hørningskolens vision.
Hørningskolen har åbent alle årets hverdage fra kl. 6.30 til kl. 16.30. Fritidsdelen har forældrebetaling, der følger de normale takster i kommunen. Det er muligt at være tilmeldt fritidsdelen uanset klassetrin.
Samarbejdspartnere:
Forældrene er Hørningskolens vigtigste samarbejdspartnere. I løbet af et skoleår indbydes forældrene til forældremøder i klasserne og skole/hjemsamtaler om hver elev. Antallet af skole/hjemsamtaler afhænger af behovet og kan derfor være forskelligt fra elev til elev.
I løbet af efteråret og vinteren indbydes alle forældre til et Samarbejdsmøde sammen med klasselærer, kontaktpædagog, skoleleder/pædagogisk leder og andre relevante samarbejdspartner*. For de ældste elevers vedkommende deltager UU-vejlederen også, og familiens socialrådgiver indbydes. For de yngre elevers vedkommende er forældrene altid velkomne til selv at indbyde socialrådgiver til møderne. Mødet tager udgangspunkt i en handle/udviklingsplan, der beskriver barnets nuværende udvikling og de næste skridt, der skal tages. Handle/udviklingsplanen er udarbejdet af klasselærer og kontaktpædagog. På mødet diskuteres det, om Hørningskolen er den rette skoleplacering af barnet, og der foretages evt. revisitation.
*Hørningskolen har tæt samarbejde med PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), fysio- og ergoterapeuter, socialrådgiver og UU-vejleder.
Skolebestyrelsen
Hørningskolens bestyrelse vælges af og blandt forældrene hvert andet år. Skolebestyrelsen består af tre forældrerepræsentanter, en medarbejderrepræsentant samt en forældre suppleant. Skolens ledelse deltager i skolebestyrelsen som sekretærer.
Visitation
Hørningskolens elever visiteres til skolen af Skanderborg Kommunes visitationsudvalg. For kontaktoplysninger til visitationsudvalget henvises til Skanderborg Kommunes hjemmeside: https://www.skanderborg.dk/borger/familie-boern-og-unge/boern-og-unge-med-saerlige-behov
Kontaktoplysninger
Hørningskolens hjemmeside: www.hørningskolen.aula.dk
Hørningskolens personale: 8794 2300
Skoleleder Johanna Kristensen: 8794 2301
Pædagogisk leder Gitte Stausholm: 8794 2303
Hørningskolens kontor (8-11.30 på skoledage): 8794 2302
Redigeret 18.02.2025